Under jord

Meddelande avseende coronaviruset

Mycket är annorlunda nu för tiden, och det blir även en annorlunda sommar för oss på Knalla gruva. De flest av oss som arbetar på museet befinner oss i riskgruppen för coronaviruset och därför begränsar vi vår verksamhet i sommar. Det är förstås tråkigt att behöva meddela detta. Därför utgår under sommaren  samtliga underjordsturer. Du kan fortfarande besöka vårt museum, men guidade turer erbjuds inte. Dock kan du som besökare i sommar fortfarande få en guidad tur av vår fina utomhusmiljö vid museet, inklusive vårt rundtåg. Även vårt café håller öppet. Vi beklagar de begränsade möjligheterna att besöka oss, men hoppas att ni ändå hittar hit och får ett intressant och spännande besök.

Vänliga hälsningar

Museets guider

200 meter underjord och 150 år tillbaka i tiden

Askersund07

Färden går 200  meter under jord med gruvhissen. På vägen passerar historien i revy när du passerar de äldre gruvgångarna. Väl nere på 200 metersnivån tar din guide med dig på en spännande och lärorik guidning av gruvgångarna. De flesta av guiderna har själva jobbat i Knalla gruva och kan därmed bjuda på en unik och underhållande guidning och svara på alla frågor som du kan tänkas ha.

 

Exklusiva visningar – små grupper

Du åker ned i en liten grupp – 10 besökare – med två guider. Det betyder att du inte ”kommer bort” i folkvimlet utan hela tiden befinner dig nära din guide.

Askersund06

 

 

Askersund10.jpg